Inspiration / Walk-in Closet

Een stel vrienden van ons is sinds kort verhuist naar een nieuw appartement. Na een korte rondleiding door hun nieuwe huisje kwamen we aan bij een bijna leeg kamertje, er stond alleen een grote sporttas en een bureautje. “Tja, deze kamer is eigenlijk over, we weten niet goed wat we hiermee gaan doen” was de reactie. Mijn vriend en ik keken elkaar aan en gaven tegelijk dezelfde reactie: “waarom maken jullie er geen inloop kast vast?”. Onze vrienden begonnen te lachen en wuifden het meteen weg onder het mom “nee dat is niks voor ons!”.

Na een gezellige avond droomden mijn vriend en ik op de terugreis er op los. Wij zouden het wel weten en hadden die kamer direct omgetoverd tot een walk-in closet. Natuurlijk, ook wij hebben een budget en er zou echt geen compleet inbouw kastensysteem komen, maar met hulp van wat doe-het-zelf zaken en je eigen fantasie kun je absoluut een heel eind komen.

Momenteel bestaat de kledingkast uit een metalen stelling en een wit gespoten tak hangend aan het plafond op de slaapkamer. Graag zouden wij een extra ruimte in huis willen hebben waar we onze kleding in kwijt kunnen. Overzichtelijk en netjes.

Vandaar dit inspiratie artikel, waarin ik op zoek ga naar mooie maar simpele inloop kasten en de essentiële onderdelen die er bij komen kijken.

Walk-in Closet

Walk-in Closet

Het gebruiken van een simpele stang of buis om je kleding aan op te kunnen hangen is praktisch, minimalistisch en hoeft echt niet de hoofdprijs te kosten. Een tak heeft een iets speelser en natuurlijker effect waar een buis iets strakker en industrialistischer oogt.

Walk-in Closet

Walk-in Closet

De twee bovenstaande foto’s komen uit dezelfde inloop kast. Veel producten die gebruikt zijn komen van Ikea. Goedkoop alternatief met een erg mooi en strak resultaat. De ladekasten zijn praktisch. Kledingstukken als ondergoed, sokken en zwemkleding zijn stukken die je liever uit het zicht hebt. Ook bijvoorbeeld slippers en sandalen zijn hier goed in op te bergen. De extra planken geven ruimte om kleding te plaatsen die je liever vouwt in plaats van ophangt.

Deze kast is echt heel leuk en absoluut een voorbeeld voor onze inloop kast!

Walk-in Closet

Walk-in Closet

Wat ik een mooi idee vind om schoenen en met name (wat grotere) tassen georganiseerd en netjes op te ruimen is het gebruiken van een Ikea Kallax kast (de alom bekende Expedit vakken kast in een nieuw jasje). Simpel, maar heel georganiseerd.

Walk-in Closet

Daarnaast zijn een aantal glazen plankjes een goede plek om mooie of speciale producten op te plaatsen. Denk aan parfum flesjes, een mooi paar schoenen of een leuk tijdschrift. Meer ter decoratie dan als echt functionele opbergruimte.

Walk-in Closet

Een grote spiegel om je uiteindelijke outfit eens goed in te bekijken is een must-have in een goede inloop kast. Het liefst een groot, staand exemplaar, zodat je in één oogopslag je gehele outfit kan zien.

Bronnen:

Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3Afbeelding 4

Afbeelding 5Afbeelding 6Afbeelding 7Afbeelding 8  (Elle Decor)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s